Lax i ugn


4 port

D
etta är en väldigt mångsidig rätt som går att variera ut i det oändliga. Här kommer en variant.

Ingredienser:

4 laxbitar
valfri ostbit
valfri brödskiva
1 vitlöksklyfta
torkade örter
färska örter
salt
peppar
olivolja

Gör så här:

Ta fram laxen på morgonen och låt den tina i kylskåp under dagen. Börja med att salta och peppra. Mal torkade örter till en blandning och marinera sedan laxen med den. Jag tog: basilika, oregano, dragon, timjan och ingefärspulver.


Ta någon ostbit du har hemma. Går bra med med hushållsost men bäst är det nog med parmesan. Jag tog en prästostbit. Riv osten och smula ned en brödskiva. Hacka sedan ned färska örter som tex: oregano, basilika, timjan och gräslök. Pressa i en vitlöksklyfta. Ringla sedan över lite olivolja och blanda väl.


Bred ut massan över laxen och stek i ugn i ugn runt 180 - 200 grader i 30 min. Kolla att laxen är helt genomstekt.

Vill man variera receptet kan man testa sig fram med olika såser, kryddor, örter, ost osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0