Supergod drink!

Här är en riktigt god dink jag och några vänner gjorde ute i skärgården en kväll. Kan kombineras med eller utan alkohol.
Du behöver
Fun light kiwi green tea
Fun light peach passion
Lite vatten
Apelsinjuice
Melonjuice
Alt. blandas med absolut mango eller annan alkohol
Vi valde att dekorera med honungsmelon och annanas!


KLADDKAKA!






Har bakat kladdkakor till mosters bröllopsfest samt till jobbet. SUPERkladdiga blev dom. MUMS! Själv tycker jag ju att det är godast om man låter dom stå i ugnen i runt 12 minuter (175°C), så att om man skakar på den nygräddade kakan ska mitten skaka lite lätt. Sedan in i frysen någon timme, servera! Det blir sådär kladdigt segt, men de ba' smälter i munnen! onomnom.. Nybakat är aldrig godast när det kommer till kladdkakor he he.. ;) Skriver receptet senare på dem.
Anna

dagens lunch!


ugnsbakad paprika med morotsfyllning, skivad tomat, skalad gurka, sallad, en klick keso och starksås. eh, nom, eh ja!
Anna

Till müslin!

Har varit sugen på att torka frukt själv och tillsätta i müslin rätt så länge nu. Vi hade några intesåfräscha men intehellersåofräscha jordgubbar hemma och dom fick bli det första experimentet! :-) Jag skivade jordgubbarna i tunna bitar, om man vill ha i müslin så rekommenderar jag nog att ni skivar 0,5 mm iallafall. Då blir dom sådär mjuk-sega och goda.. Nom!! :)

ugn 50 grader i 5h.

Du kan sjävklart strö socker eller lättströ över. Jag rekommenderar att Du gör det, annars har gubbarna en tendens att smaka lite beskt.
Om man skivar så tunt som jag (0,2-0,3mm) så behöver dom bara vara inne i 2h max 3.

Mina blev som chips men jag har haft dom i min frukostskål ändå. Supergott! Rekommenderas! :-)

hemmagjord glass!


Vaniljyoghurt, krossad ananas, kokosmjölk och lättströ. Mums!
Anna

konsten att slänga i det som finns


Idag blev det någon pastagryta med massa slaffs som jag annars aldrig skulle kombinera.. Orkade inte stå och göra något fancy, ville ju ha maten NU och ville bli MÄTT. Därför fick det bli något varmt. Så jag tog ut massa saker ur skafferiet och kylskåpet, hade nämligen noll inspiration, och gjorde detta av dehär;
- tomat
- krossad ananas
- djion senap
- rostbiff
- gurkmix
- lätt kokosmjölk
- dinkelpasta

KRYDDOR: timjan, chili/lime, curry/mango, spiskummin.
I ugn 10 min 225 grader.

Så helt enkelt.. en blanding av allt jag tycker är gott ha ha.. Det blev faktiskt gott!! Tro det eller ej. Men hade nog hoppat över senapen. Äsh då. Jag älskar att överkrydda som ni kanske ser.. Äshdå2. Hursomhelst så serverades det med romansallad, gurka, en klick keso och en hot-chili-smoky sås.. Gååååttt
Anna

älskade mamma!


Igår "gjorde jag" räkor med avokados till mamma. Var väldigt lätt och snabbgjort. Jag började med att tina räkorna och sedan pressa ner citron- och limesaft. Hackade chili och färsk dill och slängde ner med räkorna. Pressade också en stor vitlöksklyfta och strödde ner en halv nypa örtsalt. Lät det stå medans jag skalade av skalet från 2 avokados och sedan tärnade dom.
När jag tärnat avokadosarna så la jag räkorna i en rund kopp, lämnade "saften" kvar i skålen de legat i. Då la jag i avokadotärningarna i skålen och tillsatte svartpeppar och rörde om så att alla blev "marinerade". Sen fick dom också hamna i varsin mindre kopp.
Jag ställde kopparna på serveringstallriken och knackade lite på dom. Tog bort de långsamt och voilá! Det blev inte helt lyckat då räkorna rymde.. Men gott ska det då ha varit! Så vi vår lita på min mamma dära. :-)
Anna

RSS 2.0